Patti oli jo jonkun aikaa ollut rinnassa, mutta päätin odotella 52-V kutsua mammoon, kun pari kertaa oli jo patit todettu vaarattomiksi ja lääkärikin sanoi joku kerta vähättelevästi että voit nyt mennä mutta…

Kutsu mammoon tuli syyskesällä 2012 syyskuun 24 päivä tuo aika sitten oli ja kieltämättä odotin sitä kuin kuuta nousevaa. Kauheaa painajaista näin myös edellisenä yönä joka ei luvannut hyvää, tiesin kokemuksesta että noita unia ei turhaan nähdä.

Mammokuva otettiin ja kyhmyn paikka määriteltiin myös tarkistavalle lääkärille. Mielessäni odottelin pikaista vastausta ja tosi nopeaan se soitto sieltä tulikin. Seuraavan viikon Maanantaina kysyttiin pääsenkö jo Keskiviikkona lisäultraan. Ultrassa lääkäri totesi että pois on patti joka tapauksessa leikattava ja otti myös ohutneula näytteen. Sanoivat että kirurgian poliklinikalta ilmoitetaan aika vastaanotolle jossa saan näytteen tulokset. Ei tarvinnut tuotakaan kauaa odotella sillä seuraavan viikon tiistaina poliklinikalta tuli soitto että aika olisi torstaina.

Poliklinikalla käynti selvensi sen että syöpäkasvainhan siellä oli. Minulla kun on pienet rinnat, niin rinnan poisto oli ainoa vaihtoehto, leikkauspäivä 3 viikon kuluttua.